Pučki pravobranitelj

samo me zanimalo koliko novca gospođe troše, ali kako nisu smatrale shodnim javno objaviti tu informaciju...

 

… možemo i o tome čime se bave…

jp1

 

jp2

 

jp3

 

jp4

 

jp5

Oglasi

8 misli o “Pučki pravobranitelj

 1. Povratni ping: Što je sloboda govora? | Nekompetentna reakcija

 2. Kompletan taj sustav “pravobranitelja” treba biti ukinut. Oni su, koliko se sjećam, bili uvedeni tamo negdje oko 2000-2001 i do sada su jednostavno postali zasebna ekstremno lijeva politička stranka instalirana trajno u institucije bez izbora kao za obične stranke.

  Zakon o diskriminaciji je najgori zakon od zakona o nacionalizaciji poslije rata i rasnih zakona NDH. on je jedan od tri najgora zakona u zadnjih 100 godina, a može biti odlučujući za uništenje slobode i zemlje ako ne padne-HITNO!

  Bez ukidanja to dvoje potpuno je nevažno tko vlada Hrvatskom. Ako desnica ne shvati da je to glavna, centralna borba u što kraćem razdoblju-gotova je u ovoj zemlji, a s njom i etnos i država. Problem je naravno što se radi o autističnim, nepismenim glupanima, većinom ionako zainteresiranim za uvaljivanje u politiku na fotelje koji uopće ne prate što se vani događa niti poznaju neprijatelje-oni na „diskriminacija“, “različitost“, “tolerancija“ i sl. riječi ispražnjene od izvornog i napunjene novim značenjima, zbunjeno odgovaraju sa „tisućljetna uljudba“, „od stoljeća sedmog“, „predziđe kršćanstva“ i slične pompozne smijurije.

  Alternativa ukidanju pravobranitelja eventualno bi mogla biti stvaranje vlastitog metajezika, pozitivističkog i manipulativnog,(ili uzurpacija neprijateljskog) naravno, u kombinaciji s preuzimanjem tih tijela/stranaka(pravobraniteljskih ureda) i podvrganje istih vlastitoj agendi (koju glupani nemaju,naravno).

  Najgore kad čujem je da „treba braniti (nešto)“. „Tko brani sve,taj ne brani ništa“-To je rekao Friedrich Veliki i to je i dan danas zapravo temeljni moto konzervativizma (svako toliko bacaj nešto u vodu da brod i dalje pluta).I zato je konzervativizam uvijek prevarantski. Istina je „Tko brani čak i nešto, taj ne brani ništa“.
  Ništa ne treba braniti i konzervirati. Treba samo i isključivo napadati. Reakcionarnim politikama dijametralno suprotnih ciljeva i obavezno veće jačine udara od neprijatelja.

 3. Što se tiče toga pravobranitelja, sama institucija povijesno služi kontroli državnih službenika, tj. to je instrument nekad kraljeva, danas valjda vlada, koja kontrolira da li državni službenici provode zakone ili koriste položaj za maltretiranje građana tamo gdje mogu. I to je sasvim u redu, osim što naši vladari nisu prosvjećeni apsolutisti zarobljeni u Turskoj gdje spletkare kako bi gurnuli sultana u rat potiv Rusa, osim toga što više nismo u feudalizmu, osim toga što je to duplicirana funkcija države upitne učinkovitosti i korisnosti. Ali van toga je sasvim u redu, i ruku na srce, u ovom izvještaju za rad u prošloj godini rade i takve stvari, ispituju ponašanje policije u pojedinim situacijama i tako to.

  Problem je naravno u mentalnom sklopu ljudi koji to vode, a koji su komunisti. Pa predlažu da im posao bude i borba protiv nekakvih diskriminacija, pa odu u UN, sastanu se sa sebi sličnima i donesu nekakvu rezoluciju, pa se vrate u zemlju s tom rezolucijom i kažu, evo, UN kaže da moramo… Pa se spetljaju sa komunistima u kojekakvim NGO-ovima, pa im daju novce i imaju nekakve partnerske projekte, i istodobno pripremaju osoblje koje će ih naslijedit…

 4. Povratni ping: Ponedjeljak, 21.4.2014. – uz jutarnju kavu preporučujemo | Quo Vadis Croatia

 5. Ako ovo čita pučki pravobranitelj ja bih iskoristio priliku i prijavio ministra Mrsića za diskriminaciju na tržištu rada svih koji su stariji od 30 godina uvođenjem poticaja za mlade, a kad već prijavljujem prijavio bih ga i za diskriminaciju mlađih od 50 godina, poticajima za zapošljavanje starijih od 50 godina.
  Ujedno bih prijavio i diskriminaciju svih onih mlađih od 30 i starijih od 50 godina koji nisu uspjeli ostvariti svoje pravo na poticaje jer vlada nije osigurala dovoljno sredstava za sve.
  Možda da uz put prijavim i diskriminaciju 380 000 nezaposlenih koji ne mogu dobiti posao jer ih je Vlada zaboravila u pregovorima sa sindikatima koji štite prava zaposlenih.
  I da ne zaboravim prijavio bih i ministra Linića koji diskriminira sve porezne obveznike selektivnim opraštanjem poreznih dugova svojim izabranicima.
  Ne znam da li je pučki pravobranitelj nadležan i za propise, ali evo, za svaki slučaj, za početak bih mu prijavio Zakon o strateškim investicijama koji diskriminira sve one investitore koji nisu proglašeni strateškima.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s