Razno 02/02/2014

 

o promjenama Zakona o PDV-u

Sa 01.07.2013. stupio je na snagu novi Zakon o PDV-u, usklađen s mušicama EU regulative. Kako je bilo više no dovoljno vremena za pripremiti novi zakon, a novi zakon se i je pripremao više no dovoljno vremena, bilo je za očekivati da se isti neće duže vremena mijenjati. Međutim…

Izmjene novoga zakona o PDV-u

Izmjene novoga zakona o PDV-u

U arhivi zakon.hr možemo vidjeti i stari Zakon o PDV-u. Zainteresiran, bacio sam oko…

Izmjene staroga zakona o PDV-u

Izmjene staroga zakona o PDV-u

… samo da bih vidio da i nešto manji stari rekord od tri izmjene u jednoj kalendarskog godini isto drži trenutni ministar financija. 😀

Sve izmjene staroga i novoga zakona o PDV-u

Sve izmjene staroga i novoga zakona o PDV-u

Konačni skor je jedna izmjena svakih 7,2 mjeseci iz čega proizlazi da ćemo iduću vjerojatno vidjeti najkasnije sredinom ove godine.

 

demokratski socijalizam u južnoj Americi

The Economist piše, a BusinesInsider prenosi kako je Zabava gotova za Agrentinu i Venezuelu. Između ostaloga saznajemo da je u Argentini opet moguće kupovati stranu valutu – nužno je zarađivati više od 900$ i dobiti posebnu dozvolu porezne uprave, nakon toga se smije max 20% svoje plaće položiti na devizni račun i podići za godinu dana, dok se ranije podizanje penalizira s konfiskacijom u iznosu od 20%. Cristina Fernandez de Kirchner kaže da postoje ljudi koji ih žele natjerati da opet jedu juhu, ali ovoga puta sa vilicom. Preneseno, svi koji se usude su pod sumnjom.

Eto da može i gore nego kod nas.

 

o isključivanju sa tržišta rada

KSDK ima tako dobar post na temu da mu ozbiljno zavidim. Preporučam svima koji još nisu vidjeli.

Oglasi

3 misli o “Razno 02/02/2014

 1. Problem je u nesposobnom ideološki zaslijepljenom ministru i prevelikoj poreznoj administraciji.
  Da imamo 50% manje poreznika siguran sam da bi gledali kako si pojednostaviti posao i ne bi imali vremena za česte promjene sustava.
  Ovako ministar stalno smišlja nove ideje za pljačku omraženih mu poreznih obveznika, a birokracija spremno mijenja propise, sve više komplicira sustav, sve veću potrebu za još birokrata stvara, sve veću pravnu nesigurnost i sve veće porezno opterećenje.
  Problem je u ministru i njegovim socijalističkim idejama, pa tu trebamo tražiti i rješenje problema

 2. Evo izgleda da je i EU primijetila Linićev pljačkaški stil upravljanja financijama pa traže preispitivanje samovoljnog praštanja desetaka milijardi poreznih dugova putem predstečajnih nagodbi čime se očigledno narušava jedinstveno EU tržište.
  Sudac Kolakušić prvi je na to počeo ukazivati pa je na sebe navukao Linićev bijes, a sad bi mogao dobiti satisfakciju Linićevom smjenom zbog najblaže rečeno očite nesposobnosti i neprofesionalnosti da ne kažem pljačke.

  http://www.index.hr/vijesti/clanak/tko-ce-zaustaviti-pljacku-europska-komisija-mogla-bi-ponistiti-predstecajne-nagodbe/726554.aspx

  • Ah ne znam, lijepo bi bilo da je, ali meni se čini da je to samo Index u ratu sa Linićem. Prije taj članak interpretiram kao da je netko pročitao što piše u nekoj regulativi EU i to pretvorio u članak, a ne da je EK pokrenula nešto protiv Linića. Ako sam u krivu, super.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s