CapitalismTube (8)

Žene i socijalizam

 

Sjajan Peterov video o razlikama između muškaraca i žena, načinu na koji te razlike tretira tržište i načinu na koji te razlike tretira država – u korist žena, a na štetu muškaraca – i sve to radi radi stjecanja još potpore za veću državu.

Većina rečenoga o (državnim) sustavima zdravstvenog i mirovinskog osiguranja je potpuno primjenjiva na Hrvatsku, štoviše, ovdje je situacija još i gora i izrečeno još relevantije.

 

Zanimljiva implikacija izrečenoga je da će posljedice tih državnih akcija biti zanemarive dok postoje… konzervativci… klasična obitelj… Hrvatski sustav zdravstvenoga osiguranja je, iako korumprian, nesposoban i trati resurse, gotovo neutralan u pitanju redistribucije među spolovima… nikome neće biti previše stalo… ali samo dok postoji klasična obitelj…

Međutim, kada socijalisti, urbanizacija ili životinjski duhovi sruše tradicionalno društvo u korist samohranog roditeljstva, lgbt ili kojekakvih već šema, redistribucija postaje značajna. I zapravo, samo podržava socijalizam stvaranjem čvrste ženske glasačku bazu u korist socijalizma.

Oglasi

5 misli o “CapitalismTube (8)

 1. Schiff ima dobre poante, ali vidi se da nije Europcanin… 🙂 kad kaze da zene placaju manje autoosiguranje, zivotno osiguranje… sve je to EU lijepo ukinula… eh ta Amerika, cak i njihov najcrnji socijalizam je nista prema EUSSSR

  • Ae…
   Svi jednaki pred zakonom => Svi jednaki
   zna imat čudne i perverzne posljedice, ovisno o interpretaciji
   No i dalje stoji kako bar do sada i do Obamacarea su žene bile “privilegiranije” u Europi zbog većeg značaja državnog mirovinskog sustava i samih opsega državnih zdravstvenih sustava, a to su dvije najvažnije vrste osiguranja 🙂

 2. OT, ali da ne tražim sad postove o predstečaju

  “Banke ne žele dati kredit od 1,6 milijardi kuna za nabavu 44 vlaka”
  http://www.vecernji.hr/vijesti/banke-ne-zele-dati-kredit-1-6-milijardi-kuna-nabavu-44-vlaka-clanak-624239

  A nego, najbolje da su banke vesla sisale! Trebale bi dat 1,6 milijardi kuna pa da ih Linić za godinu dana “predstečajno” pretvori u suvlasnike “HŽ putničkog prometa d.d”… svašta.

  Dat će one pare, ali za obveznice i ništa drugo.

  • + 2 nove pruge…
   najradije bih sada napisao kilometarski posto o tome zašto i kako je sve to glupo, ali što sada…
   neće dugo, još malo pa bankrot…

 3. “Zanimljiva implikacija izrečenoga je da će posljedice tih državnih akcija biti zanemarive dok postoje… konzervativci… klasična obitelj… Hrvatski sustav zdravstvenoga osiguranja je, iako korumprian, nesposoban i trati resurse, gotovo neutralan u pitanju redistribucije među spolovima… nikome neće biti previše stalo… ali samo dok postoji klasična obitelj…”

  Vezano tu napomenu o klasičnoj obitelji kao brani o ovisnosti od države, sjetio sam se članka od ljetos koji bi se mogao nazvati “pismo iz budućnosti” tj. kako će ista izgledati. Radi se o UK. Naravno, ne može se feministice ekskluzivno optuživati za to, no lik objašnjava kako su njihove teorije o obitelji kao brlogu nasilja muškaraca nad ženama su bile teorijska potka u rastuće relativističkom društvu 80tih da UK država promjeni stav prema klasičnoj obitelji i aktivno se uključi u razaranje iste, te njenu zamjenu sa nečim manje ‘anarhičnim’, a lakše…ahm…upravljivim.Njihova pak teorija je govorila o “matrifokalnoj obitelji”. Ideološki naziv za samohrane majke.

  Toga se uvijek sjeti kad te TV i novine opet, a to je skoro stalno, zaspu propagandom o ‘sigurnim kućama’, i pjevačima s pažljivo, od profi šminkera nacrtanim modricama na licu,kombiniranim sa od ‘svjesne’ murije posuđenim fotkama pravih modrica. Deklarativno (u 1. fazi) protiv manjine ‘nasilnika’ (nakon čega slijedi 2. faza famoznih “izrukavnih” “50%” ili “1/4” “statistika” a što nije početna tvrdnja o “manjini”…) oni te a priori kao muškarca stavljaju u sumnju, pogotovo ako imaš svoju obitelj. I tjeraju te da financiraš njihove akcije protiv tebe,zlostavljača u n formiranju,kripto-nasilnika itd. Dok su oni itekako vladine organizacije (jer ih država plaća) plus što su oslobođeni većine davanja i imaju (medijski sponzoriranu) aureolu ‘savjesti’ društva.

  Dakle, kada se odnos prema jednoroditeljskim obiteljima u UK promijenio, prva reakcija je bila da to i nije kraj svijeta. Ljudi se razveli, pa što. Nakon toga većina se preudala i nastavila dalje sa nekoliko djece iz raznih brakova. Malo drugačije, no u biti je klasična obitelj, u nekoj formi sačuvana.

  No pokazalo se da je to bila samo PRIJELAZNA FAZA prema konačnom stanju.

  A kako ono izgleda?
  U velikim gradovima poput Sheffielda i Birminghama 75% obitelji su feministički ‘matrifokalne’ obitelji, tj. njima žene više i pokušavaju stvoriti obitelj sa drugim , trećim itd muževima (ili i prvim). Žene su se OSLOBODILE.
  Aha.
  Samo što nisu.Umjesto toga našle su puno boljeg ženika – udale su se za Državu.

  Već u kratkoj praksi te Nove obitelji pokazalo se da je “nadzor,kontrola,tiranija” “klasičnih” muževa je zamijenjena puno većem uplitanju u živote tog novog “muža”.
  Tako su izravno i neizravno prisiljene pokoravati se stalno novim zahtjevima države-muža i njegovih vječno pipajućih kandži socijalnih radnika, specijalnih službi za beneficije (u UK i to ima) i tzv. službi stanovanja (za državne i socijalne stanove). Takođe moraju pohađati “satove roditeljstva” gdje ih psiholozi (to je društvena znanost koja svoje teorije ne mijenja kroz empirijska istraživanja već kroz trendovsko-socijalne promjene, BGLGBQTR i ženske studije+odnedavno tzv.neurotrash) “osvješćuju” da su “prve tri najvažnije” (jumbo plakati UNICEFA kod nas od prije par godina, a šefica HR UNICEFA se kandidirala-ili čak postala-pravobranitelj za djecu ili nešto tako slično).

  Nepoštovanje i nepokoravanje te “oslobođene,emancipirane,moderne UK žene” svom mužu-državi povlači za puno žešću odmazdu od nekog klasičnog “zlostavljača”te kombinacije strawmana i dimne zavjese za ekspanziju države ka potpunoj nacionalizaciji djece. Sada ako ne bude dobra -odmah ju “muž” urazumi: tu su policija,soc.radnici,saslušanja,privođenja,sudovi,zatvori, izbacivanje iz državnog stana,ekspres oduzimanje djece itd,itd,itd).

  UK Država je bilo kroz ljevicu ili kroz tzv Novu (“suosjećajnu”, “modernu”, big-state,neo-con,welfare/warfare), post-religijsku desnicu našla način i pomagače da konačno ostvari potpunu konrolu i destrukciju klasične obitelji koju do srži mrzi jer je ona “posljednja opstala predmoderna institucija društva” kako ju je jedan pokojni američki sociolog Nove ljevice nazvao.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s