Izbori za europski parlament

Nit je europski, nit je parlament

 

Znači, imat ćemo izbore za europski parlament. Svi su oduševljeni:

Smatra da odaziv neće biti velik kao za parlamentarne izbore ili kao za referendum za članstvo Hrvatske u EU, no naglašava da se nije smjelo stvarati privid veće izlaznosti time što bi se izbore za europarlament održalo kada i lokalne izbore. “To je privid. To je farsa“, ustvrdio je. Oko roka za pripremu izbora, pak, zamolio je svakoga – stranke, koalicije i nevladin sektor – “da brine svoju brigu”. “Najveći je problem da građane motiviramo i da ih uvjerimo. U mjesec i pol dana – više nego dostatno za onoga koji hoće i zna”, kazao je te podsjetio da je u raznim zemljama EU izlaznost bila različita, u Slovačkoj, primjerice, vrlo niska – 17 posto. “Nemam iluzija da će to biti najveći odaziv, bit će mali odaziv u odnos na parlamentarne izbore”, ocijenio je.

Istaknuo je kako su sredstva za izbore osigurana, ponovivši također da demokracija košta te da izbori kao institucija demokracije – koštaju. “Što biste rekli kada bih predložio da se radi uštede svi mogući izbori u Hrvatskoj održe na isti dan svake četiri godine ili da se sve tome prilagodi? To sigurno ne bi naišlo na podršku”, rekao je premijer.

Vau, baš se premjer potrudio.

 

No nekako je to sve… bezveze. Što je to europski parlament i što radi? Ukratko, europski parlament je institucija koja je prije služila stvaranju privida da je EU država, a danas služi stvaranju privida da je EU demokracija. Što osim toga radi? Pa… njegovi zastupnici primaju plaće. To je nešto pretpostavljam. Iako je to samo uglavnom skup krvoždernih socijalista koji plješću odlukama svojih drugova koji stvarno odlučuju.

 

Bilo kako bilo, ima i nekih koristi. Nigel Farage nikada ne bi bio na youtube-u bez da je u tom fecesu. A Nigel ima što reći, bar o tim drugovima:

 

I što onda s tim izborima za europski parlament u Hrvatskoj? Zbor koji će vikati buuuu Nigelu bit će malo veći, ali bojim se da je to otprilike to. Nije baš nešto.

Oglasi

4 misli o “Izbori za europski parlament

 1. Meni je zanimljivo što tek nakon citata koji si stavio prvi put piše “premijer”, međutim, iako u citatu piše samo “on”, dakle moglo se raditi o predsjedniku države, ministru, sindikalcu, saborskom zastupniku, odmah sam iz načina izražavanja znao da se radi o premijeru. Mora mu se priznat da ima specifično rezoniranje… ne znam kako to opisati, ali stvarno nekakva uvrnuta logika na djelu jest. Nije ovo jedini slučaj. Čovjek jednostavno kad ga pitaju “zašto A?” uvijek odgovori “B je bolje od C”.

  Izbori za EU parlament su bezveze, ali bilo bi najbolje kad bi ih SDP izgubio. Međutim bojim se da oni znaju što rade i izračunali su si da je ovo najbolji način da uhljebe par kadrova.

  • ma meni uopće nije jasno što je lik htio reći, tipa nešto, ti izbori su skroz besmisleni i svima je to jasno, ali da bi mi dokazali da je svima to jasno, potrošit ćemo više novca koji nemamo, i to je demokracija, ne buni se

   ok? dobro

   i kako sam skužio to će bit jedna izborna jedinica u cijeloj zemlji, znači par SDP-ovaca (i koji HNS-ovac ako im bace kost) i par HDZ-ovaca i to je to, tak da da, tko je dobar sa zokijem, zaradit će si

 2. Nevezano, ali u prilog tezi da nam treba sajt gdje bi se mogli pobrinut da ovakve stvari ne prođu nezapaženo:
  http://liderpress.hr/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/ugovor-jadrolinije-i-uljanika-vrijedan-32-milijuna-eura/

  Dakle, još jedna državna subvencija kvaziprivatnom Uljaniku kako bi ovaj imao love da kvazikupi 3.maj pa da onda mogu zajedno kvaziradit dok jednog dana opet ne bude potrebna dokapitalizacija koju će kvazidobrovoljno izvršit mirovinci, ako prije toga kvazidobrovoljno ne potroše lovu na Petrokemiju… I tak 🙂

  • a nije nezapaženo, i sam sam vidio vijest, ali ono, tako je tipično, kao da prenosiš vijest da i danas pada kiša kao što je padala zadnjih 157 dana svakoga dana
   ništa novoga 😦

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s