Imamo HRT4

Prilično loše

 

Kako je HRT dobio priliku za ekspanziju i pokrenuo sasvim beskoristan i od nikoga gledan HRT3, znalo se što se kotrlja iza obzora no nekako sam bio pod dojmom da su jednostavno odustali od HRT4. Bilo bi, na kraju, to još samo skuplje i još beskorisnije.

Kako ja nisam previše ažuran u praćenju vijesti i kako na tv-u gledam samo CMC, da nije bilo hr.wordpress.com-a i nekog bloga za televizijske ovisnike još par dana ne bih uopće znao da imamo HRT4. A evo i programa HRT-a 4.

Gledajući taj program jasno je da taj kanal nije stvoren da bi bio gledan. Istina, možda je da samo čudan pa zato ne vidim privlačnosti u reprizama Mora, Euromagazina i Županijskih panorama, i vremenskih prognoza za cijelu EU, možda će kanal biti hit i za mlađe i za starije. Možda će svi studenti trčati da bi gledali nešto što se zove “Studentska posla”?

No neće.

 

Što je jednako loše kao što je loše od nikoga traženo beskrajno rasipanje tuđega novca, HRT sada zauzima dodatne dvije od ograničenog broja frekvencija za digitalno emitiranje programa (i to one najkvalitetnije, sve privatne televizije su zagurane u grupe s slabijom pokrivenošću teritorija). Bilo bi lijepo da je te frekvencije država, kada ih je već prisvojila, i kada joj navodno treba novca, dala u koncesiju nekim privatnim firmama da učine nešto korisno s njima. No ako se ima, tko sam ja da kritiziram.

Oglasi

3 misli o “Imamo HRT4

  1. Povratni ping: Grčka gasi javnu televiziju |

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s