A što je s ženama

Svašta nešto

 

Prenosi poslovni.hr da je neki feminist u Saboru koji vaginu ima samo filozofski danas izjavio sljedeće:

Petar Baranović (HNS) optužio je danas, u saborskoj raspravi o izmjenama Zakona o zaštiti na radu, dio poduzetnika za ‘bijelu smrt’ koja kosi Hrvatsku…

„Ovu zemlju kosi bijela smrt, jer više ljudi umire nego ih se rađa, dok dio poduzetnika provodi kadrovsku praksu kojom izbjegavaju ženama omogućiti zasnivanje stalnog radnog odnosa“, rekao je Baranović osvrćući se na zakonske izmjene koje se odnose na poboljšanje zdravlja trudnih radnica i onih koje su nedavno rodile i doje na radnom mjestu. Upravo stoga, kazao je, mlade žene često ne zasnivaju brak i ne upuštaju se u majčinstvo.

 

Što reći? Bijela kuga. WTF? To je neka sila prirode. Očito ne čita moj blog.

 

Za početak treba reći da praksa izbjegavanja stalnog zapošljavanja žena zbog mogućnosti očito ima neku (dobru) podlogu u iskustvu. Prilično je loše i radi nezanemarivu financijsku štetu kada zaposlenica odlazi jer mora rađati kada to njoj odgovara i pri tome zadržava sva svoja “prava”.  Što joj se mora čuvati radno mjesto i ne može se zaposliti nekoga drugoga da to trajno radi. A kada i ako se ona vrati (jer to nije sigurno), često očekuje da je se vrati tamo gdje je stala bez obzira na to što godinu, tri, pet, nije bila u toku i realno bi je bilo vratiti na početak.

 

Čak i danas većina žena neće prihvatiti da nikada nema djece, ili da radi 10 sati dnevno i gradi neku karijeru ili što ja znam. Nije ama baš ništa u tome loše (žena nije jednako muškarac), ali činjenica koju mnogi nikada neće priznati jer nije PC i u skladu s idealima feminizma. Nikada neće priznati da bi (i) ženama odgovaralo drugačije tržište rada, gdje postoji veća fleksibilnost, gdje postoji veća mogućnost rada dijela radnoga vremena. Budući da imaju djecu i sve. Žene koje su stalno zaposleno puno radno vrijeme prve. Zapravo povlačim ono što sam rekao. Žene kao skupina ipak profitiraju od ovakvoga stranja. No na tržištu rada takvom kakvo je, žene su rizična skupina. I problem imaju (samo) one žene koje nisu zaposlene.

 

STOP

 

Dojenje na radnome mjestu. WTF? OK, ako ja ikada budem birao zaposlenike, pogodite koja skupina nikada neće biti izabrana. Nikad, pa ni tada. Neće ići.

 

Možda će čitatelj sada zaključiti da sam ja neki šovinist. Na što ću ja reći… A što da kažem? Dojenje na radnom mjestu? Zar stvarno?

 

P.S.

U hrvatskoj blogosferi davno je postojao divan blog na adresi sovinist.blog.hr kojeg sam s oduševljenjem pratio iako je autor žestoki ljevičar. Autor se u međuvremenu pretpostavljam zaljubio i pomirio s ženskim rodom, no ako nekoga baš zanima tema šovinizma… 😀

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s