Sva zla najlonskih vrećica

Ili, ja ću dohvatit tu babu, a ti joj uzmi sitno iz novčanika 

 

Izvjesna Mirela Holy, ministrica zaštite okoliša i prirode (prirode? stvarno?), koja se izbacivanjem glupih ideja žestoko trudi nadmašiti Slavka Linića i Radimira Čačića, a to bogami nije nimalo lako, krenula je u napad na plastične vrećice. Kako piše t-portal

Odzvonilo je besplatnom dijeljenju plastičnih vrećica, umjesto toga – koštat će dvije kune komad, najavila je ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy nakon današnje sjednice Vlade

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode zabranit će besplatno dijeljenje plastičnih vrećica, a pravilnikom će biti propisano da se vrećice moraju prodavati, i to za dvije kune po komadu,  kazala je Holy, koja ne misli da je to preskupo, a smatra i da će hrvatski građani, baš kao i u drugim zemljama, steći ekološki prihvatljive navike, jer vrijeme je da se vratimo nekim dobrim starim stvarima, poput košara.

‘Cilj je da više nema tih malih, tankih vrećica, zato što su one jako veliki pritisak na okoliš. Ako je netko zagađivač, onda to treba platiti. Mislim da je vrijeme da ljudi steknu ekološki prihvatljivije navike i samo podsjećam da su ljudi, prije nego što se raširila upotreba plastičnih vrećica, koristili druge vrste vrećica, košara i slično i vrijeme je da vratimo neke dobre, stare navike’, zaključila je Holy.

Zbilja? A zašto ja ne bi umjesto male, tanke vrećice koja dođe 2,00 kn kupio veliku vrećicu, od debele plastike, za 2,10 kn? Malu taknu vrećicu ionako uzmem samo zato jer je besplatna. A veliku vrećicu ću isto tako upotrijebit samo jednom i onda na Mirelin užas bacit. Možda se Mirela sjeti za godinu dana da se velika vrećica od debele plasike mora prodavat za 5,00 kn?

I što je s napolitankama? Onima kada se dobije 4 paketa zapakirana u veliku, debelu, plastičnu vrećicu. Da li će te napolitanke morat bit skuplje 2,00 kn da se zadovolji Mirela? Da li će sve što je umotano u najlon, a sve je umotano u najlon, biti skuplje 2,00 kn da mi Mirela bila zadovoljena? Ako ne, zašto ne?
Moj mozak je jednako zbunjen kao kada je prije više godina zabranjeno trgovačkim lancima prodavat vrećice na kojima se nalazio znak da je to kupljeno u tom trgovačkom lancu.

 

Nadalje, neke eko udruge dale su svoj komentar na najavu. Evo što kažu:

Srać. Srać. Srać.

Na youtube.com se pojavilo objašnjenje zašto su došli do zaključaka do kojih su došli i izjavili to što su izjavili.

Oglasi

Jedna misao o “Sva zla najlonskih vrećica

  1. Povratni ping: Sva zla najlonskih vrećica | Austrijanci

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s